Få styr på virksomhedens hjemmeside

Få styr på virksomhedens hjemmeside

Når du skal starte din egen webshop eller hjemmeside, er der en lang række praktiske ting, du skal tage stilling til. Hvis du gerne vil sælge produkter online, skal du bruge en e-commerce platform, også kaldet et CMS-system. Du skal også have et domæne, der passer til din virksomhed.

Du skal også opbygge en hjemmeside, der er intuitiv og brugervenlig – ja, der er mange ting, du skal tage stilling til, men frygt ej, hjælpen er på vej. Læs denne artikel og bliv klogere på, hvordan du skal bære dig ad.

Domænenavn

Et domænenavn er selve navnet på din hjemmeside, og det er altså den adresse, man kan skrive i adressefeltet for at finde frem til din hjemmeside. Du kan sagtens købe et domænenavn uden at lave en hjemmeside på det. Hvis du går og leger med en idé til en online virksomhed, kan du gøre klogt i allerede nu at købe domænenavnet, inden der er nogen, der snupper det for næsen af dig.

E-commerce platform

Særligt hvis du vil sælge produkter online, skal du også bruge et CSM-system, som er et stykke software, du bruger til at organisere og styre indholdet på din hjemmeside. Der findes tre forskellige typer CMS-systemer: Hosted, licensed og open source.

Hvis du anvender et hosted system, vil der være et lille installationsgebyr, samtidig med at koderne er testede og velfungerende. Hvis du vælger en hosted løsning, skal du dog være bevidst om. at du ikke har de store muligheder for at skræddersy systemet til dine behov.

Hvis du derimod vælger en open source, har du rig mulighed for at ændre og skræddersy systemet til din webshop og dine behov. Der er et stort ’community’, hvor du nemt kan finde koder – du skal dog have et vist kendskab til dette, og du har muligvis brug for en programmør, der kan hjælpe dig. Du kan også vælge en licensed løsning, hvor koderne er af høj kvalitet samt en meget bedre sikkerhed på dine data. Til gengæld vil dette også være den dyreste løsning, og det kræver desuden meget vedligeholdelse.

Webhotel

Når du har et domæne, hvor du ønsker at starte en hjemmeside, skal du bruge et webhotel. Et webhotel er meget enkelt en plads, du lejer på en såkaldt ’web server’, hvor du kan lægge alt det indhold, som skal være på hjemmesiden. Det er eksempelvis billeder, tekster og andet, som skal være på din hjemmeside.

Du skal altså bruge et webhotel, hvis du ønsker at vise en hjemmeside, når man indtaster dit domænenavn i en browser. Der er stor forskel på webhoteller, så du kan gøre klogt i at undersøge de forskellige udbydere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *