4 ting du skal vide om ejendomsinvestering

4 ting du skal vide om ejendomsinvestering

Investering i ejendomme bliver mere og mere udbredt, og boligmarkedet kan da også skabe store gevinster for dig, som investor. Investering i ejendomme kan virkeoverskueligt at komme i gang med, men der er mulighed for at tjene mange penge på boligmarkedet. Vi vil med denne artikel give dig 4 gode råd til boliginvestering.

Udlej din bolig til en udlejer

Den første form for investering i ejendomme er, at du køber en ejendom og udlejer den til en lejer. Du er som ejer ansvarlig for omkostninger til boliger, blandt andet i form af renoveringer. Hvis du vælger denne type af investering, skal du sørge for, at den husleje, du inddriver af lejeren, er stor nok til, at du ikke får underskud, og at dit lån bliver betalt. Når lånet er blevet betalt ud, er huslejen profit for dig som ejer. Er du heldig, stiger ejendomsværdien, hvilket også vil give dig profit. Vælger du at sælge din bolig, bør du sikre dig, at du sælger på et tidspunkt, hvor boligmarkedets priser kommer dig til gode.

Forpligtelser ved at eje bolig

Som ejer af en bolig slipper du ikke for en række udgifter og forpligtelser. Det er eksempelvis lovpligtigt, at du sørger for at vedligeholde og renovere din bolig, hvilket er udgifter, du skal huske at medregne i dit regnestykke. Det er ikke bare at købe en bolig og så udleje den. At være boligejer medfører et ansvar.

Investering via aktier

Boliginvestering kan også ske via aktier. Her sælger og køber boligselskaber boliger ved hjælp af dine investeringer. Et boligselskab, der opkøber via aktier, er forpligtigede til at udbetale en del af profitten til dig som investor. Man behøver via denne investeringsform ikke en ejendomsmægler.

Allier dig med en boligadvokat

Har du fået mod på at investere, vil du naturligvis gerne sikre dig, at det juridiske arbejde foregår formelt og professionelt. Det kan for en almindelig person være svært at holde overblik over alle paragraffer og punkter i kontrakterne. Det kan derfor være ideelt at kontakte en boligadvokat, som kan yde professionel rådgivning og hjælp, så det hele foregår efter bogen. Du slipper som investor også for ubehagelige omkostninger på længere sigt.

Du får med en boligadvokat den første samtale gratis, og du kan få rådgivning, uanset hvor i landet du bor, og du sikrer dig handler, hvor alt er gennemgået. Boligadvokaten yder også rådgivning i hastesager, så du kan kontakte en boligadvokat, uanset hvor langt i processen du er. Find din advokat her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *