Det, du skal kende til, for at blive en god investor

Det, du skal kende til, for at blive en god investor

Det smarte ved moderne investering, er at det er så let er være med i. Vi er heldige i moderne tider, at vi – ved hjælp af internettet – altid har løbende live opdateringer om aktiemarkedet. Det smarte ved investering er, at man kan investere i lige det, man har lyst til. Nogle vælger at investere i træemballage virksomheder, andre vælger at investere i ædelmetaller som guld og sølv. Det gode ved guld og sølv er at de bibeholder deres købekraft over længere tid, i modsætning til fiat-valutaer.

I denne artikel vil vi gennemgå, hvad det vil sige at investere, og hvordan du bliver en god investor.

Hvad er investering?

Investering er det at undersøge en aktie eller en virksomhed dybdegående, og vurdere, om det er noget der holder på længere sigt. Mange forveksler day-trading med investering, men det er to helt forskellige discipliner.

Day-trading involverer, at du har en række kompetencer indenfor e-trading. Det kan være svært at tjene penge gennem day-trading for den almene borger, og kræver at du er en professionel, hvis det skal fungere. Investering, på den anden side, er noget de fleste borgere kan deltage i. Det kræver bare, at du har et godt øje for at spotte værdien i en aktie.

Der er sikre- og mere risikable investeringer

De sikre investeringer er eksempelvis banker, hvor du med stor sikkerhed kan sige, at de forsætter deres eksistens. Det gode er at du har mindre risiko for at miste dine penge som du har investeret. Du kan være nogenlunde sikke på, at aktien vil stige i værdi. På den anden side er der mindre mulighed for stor gevinst. De sikre investeringer er gode til, hvis du vil lægge en stor procentdel af din formue i investering.

De mere risikable investeringer er eksempelvis kryptovalutaer. Men selv hvad angår krypto er der sikre investeringer og farligere investeringer. Bitcoin er kendt som en relativ sikker investering indenfor krypto-verdenen. Det er fordi den har hvad der betegnes som ’first-mover advantage’. Altså var det den første eksisterende kryptovaluta.

Hvad der betegnes som ’altcoins’ (alternative coins) er mere risikable, men har større mulighed for stor gevinst. Det handler om at finde de gode altcoins, som kommer til at vækste på længere sigt. Ved at investere i altcoins, er det vigtigt at du undersøger kryptovalutaen dybdegående. Du risikerer ellers at købe en altcoin der kommer til at gå ned i værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *