Åbne kontorlandskaber kan fremme innovationen

Åbne kontorlandskaber kan fremme innovationen

Arbejder du inden for en branche med høj konkurrence mellem virksomhederne, og er du afhængig af at være innovativ, kan det være, at du skal overveje at bygge et åbent kontorlandskab i din virksomhed.

Et åbent kontorlandskab kan nemlig være med til at fremme innovationen og dermed være med til at gøre din virksomhed mere konkurrencedygtig.

To hjerner tænker bedre end én

Innovation kræver et kreativt mindset. Innovation kommer ikke af sig selv, og det er ikke alle, der kan være innovative. Dog kan du sørge for, at der i din virksomhed foreligger de bedste muligheder for, at dine ansatte kan være innovative. Som ordsproget siger, tænker to hjerner bedre end én, og jo flere jo bedre. Innovation kan altså fremmes ved at skabe rammerne for samarbejde og sparring.

Sparring og samarbejde

En måde, du kan skabe rammerne for samarbejde og sparring mellem de ansatte, er ved at indrette virksomheden med et åbent kontorlandskab. Det åbne kontorlandskab giver meget bedre rammer for at samarbejde og være kreativ, end det lukkede kontor gør. I det åbne kontorlandskab er det nemt at spørge kolleger til råds om en given ide og få afklaret diverse uklarheder, som er nødvendige at få opklaret, før teamet kan komme videre. Dette er en af de store fordele ved den åbne indretning.

Forstyrrelser eller inspiration?

En af ulemperne ved det åbne kontorlandskab er, at der er meget støj, og der kan være mange forstyrrelser, både i form af lyde og synsindtryk. Dette kan dog i virksomheder, hvor der skal tænkes højt, være en fordel. De mange indtryk kan også virke inspirerende i sig selv. Du kan også vælge at opstille nogle skillevægge, så det åbne kontorlandskab bliver opdelt i mindre rum, hvor teams eller afdelinger kan sidde sammen og arbejde.

 

Bordfodbold og sækkestole

Google er en stor og verdenskendt virksomhed, der har klaret det rigtig godt. Hvis man siger søgemaskine, tænker de fleste på Google, og de fleste foretrækker også denne frem for andre søgemaskiner. Og kigger man på indretningen og kontorlandskabet i Google, vil man finde ud af, at de gør brug af et åbent kontorlandskab, hvor teams i fællesskab kan udvikle og være nyskabende. De har også bordfodboldborde og bean bags, hvor de ansatte kan lege, fjolle rundt og slappe af. De har altså skabt en virksomhed, hvor alt ned til indretningen af kontorlandskabet understøtter den adfærd, de ansatte er nødt til at vise, for at de kan blive ved med at være konkurrencedygtige.

Lad dig inspirere

Det kan godt være, at bordfodbold og sækkestole virker for Google, men dermed ikke sagt, at det er lige netop det, du skal indføre i din virksomhed. Lad dig i stedet inspirere af denne nytænkning og måden at skabe rammerne for innovation på. Et åbent kontorlandskab er første skridt i den rigtige retning. Du kan finde jeres nye kontorlokaler på Lokalebasen.dk. Siden opdateres løbende og viser ledige kontorlokaler over hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *