Vil du gerne gå tidligt på pension? Vi guider dig til at blive økonomisk uafhængig

Vil du gerne gå tidligt på pension? Vi guider dig til at blive økonomisk uafhængig

En trend som har gjort sig bemærket, er at spare nok op, eller at få nok afkast, til at du kan gå på pension i midten af dit liv. Konceptet hedder financial independence and early retirement. Vi guider dig til en tidlig pension.

Økonomisk uafhængig

Det kan være fristende at nå et mål, som lyder, at gå på pension som 50 årig. Men man skal ville kæmpe for det. For at kunne gå på pension som 50 årig, må man nemlig også vælge ting fra, og du skal kunne investere 40-50 procent af din løn, hver måned. 

Du skal være villig til ofre halvdelen af dine penge, hver måned for at kunne gå på pension før tid. Man har regnet ud at man ca. skal spare 2,5 millioner kr. op. Men det handler ikke kun om op at være sparsommelig. Det er vigtigt at du sætter dig ind i, hvordan man investerer. En risikospredning er essentiel, det vil sige at du investerer dine penge i noget forskelligt, og ”spreder risikoen”.

Det er vigtigt at du har opsparet en større sum, inden du begynder. Ellers kan afkastet ikke nå den størrelse der hedder 2,5 millioner når du når de 50 år. Hvis du har fundet den helt rigtige investering, kan du finde ud af hvor meget du kan låne, med en låneberegner.  

Hvad får man ud af det?

Når man vælger at sigte efter Financial Independence handler det mest af alt, om at skabe tid. At skabe tid, til det du har lyst til. De fleste snakker om at, det ikke handler om at stoppe med at arbejde helt, det betyder bare at du har frihed og penge, til at bruge din tid, som du har lyst.

De penge du så vælger at lægge til side eller investere, bliver sendt tilbage til dig, via afkast fra din investering eller renters rente, fra din opsparing. Men det kræver at du omlægger din livsstil. Der skal ca. gå 50 procent af din løn til opsparing og investeringer. Der er visse ting, som du må gøre, for at opnå Financial Independence og stadig leve godt.

Du skal for det første udregne, hvor lang tid du skal arbejde og hvor meget du skal tjene, for at nå de 2,5 millioner. Derefter er det smart at lave et budget over, hvordan du bruger dine penge og hvor du kan spare.

Hvad skal du gøre?

Et godt sted at starte, er at lave et madbudget for ugen/måneden. Her kan du lave en madplan for ugen, men lad være med at regne med 7 ud af 7 dage, da der nemt kan opstå uventede planer, og det ofte også hænder at der er rester tilovers. 4 ud af 7 dage er mere realistisk. Så er der plads til at ændre planer og være dage hvor man spiser rester.

Design madplanen efter årstiderne. Madvarer som gror lokalt i årstiden, er billigere og smager bedre. Derudover er det også bedre for miljøet, da det ikke skal fragtes særlig langt. Forbrug mindre. Tænk over de ting du køber, er det nødvendigt med et nyt par bukser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *