Tips til dig som vil være iværksætter

Tips til dig som vil være iværksætter

Rigtig mange går og er nysgerrige på et liv som virksomhedsejer, der er mange succeshistorier og det gør iværksætteri endnu mere interessant. Det er dog ikke lige til at være virksomhedsejer. Det kræver en masse forarbejde, og ikke mindst en masse arbejde når virksomheden er skudt i gang. Det er ikke blot et job som kræver 37 timer om ugen, det er som iværksætter meget normalt at tilbringe de fleste af de vågne timer på at være virksomhedsejer. Det er i hvert fald således det første stykke tid, indtil du har råd til at ansætte nogen til at hjælpe dig,

De gyldne tips

  • Afstem forventninger, hvis i er flere

Før start, er det nødvendigt at have det samme udgangspunkt, hvis man er flere om at starte en virksomhed. Det er vigtigt, at have klare rammer for samarbejdet. Det er også en klar fordel, at være enige om en ejeraftale, såfremt nogle af stifternes behov eller målsætninger skulle gå hen og ændre sig.

  • Kapital

Mange iværksættere vælger at gå ud og tage et banklån, hvilket kan være en nødvendighed, hvis du ingen startkapital har. Det kan dog være en stor fordel at undgå et lån. Lånet kan hurtigt fungere som en lænke på foden. Du har derudover også mere på spil, hvis nu din virksomhed ikke gik hen og blev en succes.

  • Udvid dit netværk

Netværk er rigtig vigtigt. Det er måden hvorpå du kan sørge for at promovere dig selv, og ikke mindst få mulighed for at lære af andres fejl og succeser. Derfor er det vigtigt at have som prioritet, at møde op til netværksmøder og lign.

  • Omdømme

Det er, i takt med at de sociale medier har vokset sig større, blevet nødvendigt at være enormt opmærksom på din virksomheds omdømme. Det er noget du hurtigt kan få et overblik over, ved at holde øje med de sociale medier.

Der skal desværre ikke særlig meget til, især for små virksomheder, før et negativt omdømme begynder at få indflydelse på forretningen. Det er vigtigt, at have en god relation til dine kunder, og sørge for at give dem gode oplevelser, så de taler positivt om dig online. Du har ikke ’råd’ til andet.

  • Sørg for at være synlig

Det er en godt for din virksomhed, at du bruger tid og budget på at gøre din virksomhed synlig på internettet. Ud fra specifikke søgeord, kan du sørge for, at din virksomhed bliver vist som en af de første, når der bliver søgt på noget, som relaterer sig til din service. Dette indgår som en del af den digitale markedsføringsstrategi.

  • indret kontor

Når din virksomhed får økonomi til det, så kan du med fordel overveje at kaste nogle penge efter et kontor, og i den forbindelse nogle møbler til det. Alfa-omega.dk har et stort udvalg heraf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *