Sådan undgår du en dårlig håndværker investering

Sådan undgår du en dårlig håndværker investering

Det er simpelthen så ærgerligt, når man kaster sig ud i et renoverings-projekt, som man måske har sparet op til længe, at det ikke går som planlagt. Det er vigtigt, at planlægge processen nøje, og ikke mindst at vælge den rette håndværker til opgaven. Der er desværre mange, som oplever at renoverings-projekter ikke går som planlagt.

Lav din research

Vælg din håndværker med omhu, det er vigtigt at indgå en nøjagtig skriftlig aftale. Det kan være en god ide, at lave en opgavebeskrivelse, hvor du skriver alle dine krav ned også tidsplanen. Hvis du ønsker specifikke materialer til arbejdet, kan det være en god ide at notere varenumre, for at undgå fejl og mangler. Det er nødvendigt, at præcisere hvad arbejdet omfatter, og hvornår det forventes færdigt, samt prisen.

Derudover kan det være fordelagtigt, at indhente mere end blot ét tilbud, så du har noget at sammenligne med. Såfremt du er i tvivl om, hvad prisen dækker, så er det vigtigt at spørge og få dækket nysgerrigheden. Det kan også være en god ide, at forhandle med håndværkere. Håndværkere er også købmænd, det er ofte muligt at forhandle, hvad angår pris, tidsfrister, kvalitet og andet.

Undgå at betale forud

Undersøgelser viser, at kunder desværre har dårlige erfaringer med håndværkere, som de betaler til forud for påbegyndt arbejde. Mere nøjagtigt, udtaler hver fjerde i den pågældende undersøgelse, at have haft dårlige oplevelser med at betale forud. Håndværkeren har i en sådan situation, enten ikke udført det stykke arbejde korrekt eller til fulde, som blev aftalt på forhånd, eller er alternativt helt forsvundet med pengene.

I situationer hvor en håndværker er forsvundet med pengene, er der desværre ikke tale om små summer af penge. Det er derfor en god ide, at holde på pengene så længe som muligt.

Kunden kan ved at betale på forhånd enten risikere, at håndværkeren ikke prioriterer opgaven, og er ude og fiske efter nye kunder undervejs i projektet. Det kan også være tilfældet, at håndværkerfirmaet undervejs går konkurs, som i værste fald kan medføre at dine penge går tabt.

Det anbefales, at kunder betaler for igangværende projekter undervejs, som arbejdet skrider frem. Første rate af betalingen kan f.eks. falde, når materialerne står på grunden.  

Tjek virksomhedens baggrund

Det kan være en god ide eventuelt, at undersøge om håndværkerens virksomhed er registreret i CVR-registret. Det kan kunden undersøge ved f.eks. at søge på virksomhedens navn. CVR-registeret afslører adresse, ejere, regnskaber, antal ansatte osv.

Det kan ydermere være en god ide på forhånd at undersøge, om håndværkeren er medlem af en garantiordning. Det kan stille kunden betydeligt bedre, hvis uheldet skulle være ude.  

Det er i alle henseender en god ide, at være helt sikker på, hvem du som kunde betaler penge til. Selvom nogle har haft dårlige oplevelser med håndværkere, så er der adskillige dygtige håndværkere rundt omkring, som med sikkerhed kan bringe en masse glæde og tilfredshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *