Sådan sikrer du dig selv som selvstændig erhvervsdrivende

Sådan sikrer du dig selv som selvstændig erhvervsdrivende

Er du selvstændig og driver egen virksomhed? Så kan du faktisk sikre dig selv og din økonomi på flere måder, så du undgår at stå i en ubehagelig situation, hvis din virksomhed går konkurs, eller du blot har lyst til at prøve kræfter inden for en anden branche. Der kan være mange økonomiske risici ved at starte egen virksomhed, men med den rigtige sikring af dig selv og virksomheden, kan du undgå disse. Læs videre hvor vi guider dig til, hvordan du sikrer du selv, hvis du er selvstændig erhvervsdrivende.

 

Økonomisk sikkerhed med a-kasse

Det er ikke alle, der er klar over, at selvom du er selvstændig, kan du godt være medlem af en a-kasse. Uheldet kan være ude og din virksomhed går konkurs – her kan a-kassen hjælpe dig i forhold til dagpenge og jobsøgningen. Langt de fleste a-kasser har endda et team af medarbejdere der har specialiseret sig i at tage sig af selvstændige, og dermed også har det nødvendige branchekendskab til at kunne hjælpe dig bedst muligt.
Du kan blive klogere på særlige regler, der gør sig gældende for dig, få rådgivning omkring dine muligheder og naturligvis økonomisk sikkerhed. Ofte har du mulighed for at få dækket helt op til 90 % af din løn samt lønsikring i helt op til 36 måneder. Oplev min a-kasse, hvor du kan læse meget mere om, hvordan du kan blive økonomisk sikret som selvstændig.

 

Har du en webshop? Så er sikkerhed altafgørende

Hvis du som mange andre iværksættere driver en webshop, er sikkerhed altafgørende for dig. Med sikkerhed menes ikke kun den økonomiske sikring af dig selv, hvis uheldet skulle være ude og du går konkurs – det er i høj grad også et spørgsmål om at forebygge, så du ikke ender med håret i postkassen.
Det er vigtigt, at du beskytter din hjemmeside, når du anvender CMS-systemer, så dit indhold ikke bliver stjålet. Du bruger utrolig mange penge på, at få adgang til og anvende disse systemer og derfor skal du huske at opdatere alt – hele tiden. Der er en grund til, at der konstant kommer opdateringer, det er nemlig for sikkerhedens skyld.

 

Et alarmsystem redder dine fysiske lokaler

Hvis du derimod ejer en fysisk butik eller har erhvervslokaler, der huser dig og dine medarbejdere, kan du med fordel få installeret et alarmsystem, der kan holde ubudne gæster væk. Det behøver ikke være dyrt at få installeret et alarmsystem, og med alle de værdigenstande du har i din butik eller erhvervslokaler, er pengene godt givet ud. Din forsikring vil også dække, hvis der har været indbrud, men de fleste glemmer, hvor tidskrævende og ubehageligt det kan være at have haft ubudne gæster. Det er altså igen bedre at forebygge, så du ikke ender i en ubehagelig situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *