Sådan øger du værdien af dine lejligheder

Sådan øger du værdien af dine lejligheder

Som ejendomsinvestor har du flere incitamenter til at øge værdien af dine lejligheder gennem istandsættelse eller restauration.

Du har mulighed for at få taget dine lån op til genovervejelse i banken, hvis værdien af din hybel stiger. Med en højere værdi tæller de maksimale 80 % i realkreditlån for mere. Da renten på realkreditlån er lavere har du al interesse i at placere så meget af dit lån her som muligt.

Det tæller også med, at du med en højere værdi kan tillade dig at tage en højere husleje og at dine investeringer derved kan tjene sig hjem over driften.

Grundlæggende har du mulighed for at øge værdien af dine lejligheder enten gennem store investeringer i eksempelvis i et nyt tag eller mindre istandsættelser.

Store investeringer tages i ejerforening

en mand isolerer et hus

Har du investeret i lejligheder har du reelt få muligheder har at sætte en proces i gang eksempelvis med hulmursisolering, påsætning af et nyt tag, loftisolering eller andet stort projekt.

Du ejer kun en del af ejendommen – og det er projekter, hele ejendommen skal være med i for at det giver mening.

Derfor bliver sådanne store investeringer også håndteret i en ejerforening. Du betaler med dit kontingent løbende til ejerforeningen for at sikre, der er penge til løbende at vedligeholde lejligheden.

Nyistandsættelse

Du har dog magt inden for hjemmets fire vægge.

For at øge værdien af din lejlighed kan du overveje forskellige tiltag. Et er at istandsætte med slebne gulve, nye vinduer, nye døre og lignende. Det er også muligt at opsætte varmepumper fremfor fjernvarme og derved nedbringe den løbende varmebetaling, din lejer er nødt til at æde.

En mulighed er også at installere et nyt køkken.

Vær opmærksom på, at de her ”almindelige investeringer” ikke giver dig mulighed for at hæve huslejen udover hvad Huslejeklagenævnet fastsætter som værende en ’rimelig husleje’. For at få din husleje fritaget for reglerne skal større projekter såsom altan eller elevator til.

Gode billeder sælger

et dansk hus

Hvis formålet er at få lejet lejligheden ud hurtigere og sikre kortere perioder med stilstand kan især en dygtig fotograf anbefales.

Det er ingen hemmelighed, at gode billeder sælger. Boligstyling er et spændende begreb, hvor du får lejligheden sat op som skulle en ejendomsmægler sælge den for på denne måde at øge antallet af interesserede lejere.

Det virker!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *