Sådan kommer du i gang med at investere

Sådan kommer du i gang med at investere

Du kender sikkert en som kender en, der er blevet rig på investeringer. Og dette har du også selv muligheden for, men det kræver at du også kommer i gang. Aktier er den mest populære investeringsform, og derfor guider vi dig til hvordan du kommer i gang med at investere i aktier.

Du skal kunne holde hovedet koldt

Hvis du har en opsparing, er den eneste måde at få den til at vokse på at investere. Dette kan gøres på mange måder, men blandt andet ved at investere i aktier. Dette er en populær måde, da du her ofte får det største afkast. Og derudover kan du som ny invester, også selv styre hvor mange penge du vil investere.

Det er helt normalt, at kursen på dine aktier hele tiden vil svinge. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at kunne holde hovedet koldt. For du kan sagtens opleve, at det går dårligt på aktiemarkedet. Også er det vigtigt, ikke bare at skynde sig at sælge.

For hvis du vil have mest muligt, ud af dine aktier. Skal du ikke købe dem, også sælge dem hurtigt igen. Du skal købe, også beholde dem i noget tid. Derfor er det også vigtigt, at du kan tåle at have pengene stående i noget tid før du sælger.

 

Du bliver pludselig virksomhedsejer

Når du investerer i en virksomhed, så får du en del af den virksomhed. Når virksomheden så tjener penge, så bliver dine aktier mere værd. Og derefter kan du så sælge aktierne, til flere penge end du købte dem for.

Aktiepriserne vil hele tiden falde og stige, men hvis man venter længe nok vil de som regel stige. Og det er måden du tjener penge på, på dine aktier. Men samtidig kan man også risikere, at virksomheden går dårligt. Også vil man miste penge, eller måtte sælge aktierne billigere end hvad man købte dem for.

Hvis du har set en virksomhed, som du ser stort potentiale i. Men som du ikke har penge til, at investere i. Kan du på kviklaan-guide.dk tage lån trods RKI. Og på den måde komme i gang med, at investere penge.

Sådan tjener du penge på aktier

Som tidligere beskrevet, tjener du penge på dine aktier når de stiger. Så når du køber en aktie, til en pris. Og beholder den i et stykke tid, og virksomhed derefter stiger. Så kan du sælge aktien igen, til en højere pris end hvad du selv gav.

Nogle gange kan man også tjene penge ved, at virksomheden udbetaler en del af overskuddet til aktionærerne. Så får du del i overskuddet, og samtidig får du lov at beholde dine aktier.

Aktierne kan du købe i din bank, eller over netbanken. Hvis du køber i banken, vil du dog opleve nogle højere priser end hvis du selv køber. Banken vil nemlig opkræve gebyrer, når du køber igennem dem.

Du sælger dine aktier igen, når du skal bruge pengene kort sagt. Men du bør ikke købe aktier, hvis du ved at du skal bruge pengene inden for et par år. Fordi at du på har større chance for, at miste penge hvis du er nødt til at sælge igen inden for kort tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *