Sådan kan du komme i gang med ejendomsinvestering

Sådan kan du komme i gang med ejendomsinvestering

Mange danskere overvejer at investere en del af deres formue i en ejendom, med det formål at leje boligen ud. Det er en god måde at bruge nogle af dine penge på, da du tjener penge på det i det lange løb. Men det kan dog være svært at finde ud af, hvordan man kommer i gang med ejendomsinvestering – derfor har vi lavet en lille miniguide her.

Drop investering i de store byer til at starte med

Hvis du er ny til ejendomsinvestering, bør du overveje at starte i nogle lidt mindre byer. Mange tror, at det kun er muligt at tjene penge på at leje boliger ud i de største byer. Men du kan tjene lige så mange penge, hvis du investerer i nogle af de mindre byer.

Fordelen ved at investere i de mindre byer, er at du ikke behøver at have så mange penge op af lommen til at starte med, da du kan finde langt billigere boliger. Samtidig får du også mere for pengene, da boligpriserne i de større byer er skyhøje.

Du kan også nemmere finde en bolig i de mindre byer, da der ikke er lige så stor rift om de boliger der udbydes. Og så kan du hurtigere komme i gang med at købe bolig nummer 2, da du ikke bruger så mange penge på hver bolig.

 

Kig i forskellige byer

Nu har vi sagt, at det ikke nødvendigvis er de store byer, som er gode at investere i til at starte med. Men hvilke byer er så gode?

Der er mange byer, hvor du vil kunne få et godt afkast på din ejendomsinvestering. Byer som har en god størrelse og hvor du kan få meget for dine penge er fx Nyborg, Korsør, Frederikssund og lignende byer. I de byer har du også god mulighed for at leje din bolig ud, når du har købt din første bolig.

Hvis du kan finde gode lejligheder i byer tæt på hvor du bor, er det selvfølgelig ideelt, men det er bestemt ikke nødvendigt. Du skal sjældent ud til boligen, og derfor kan det ofte godt betale sig, hvis du skal rejse lidt for at komme ud til boligen.

 

Tjek priserne på lejligheder i nærheden

Når du har fundet og købt en bolig, skal du fastsætte den lejepris, som du vil leje ud til. For at sætte en god pris, er det en go idé at kigge på de lejligheder der er i samme by, og som minder om din lejebolig. På den måde kan du fastsætte en god pris, som passer til det prisleje, der er i området. Hvis du fx har en lejebolig i Odense kan du kigge på andre lejeboliger i Odense om omegn, og se hvad de udlejes til.

Du kan fx kigge på boligportal.dk, der har et stort udvalg af forskellige lejeboliger, og se nogle af priserne derinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *