Sådan kan du investere i startups

Sådan kan du investere i startups

Normalt vil de fleste tænke på mangemillionærer og store kapitalfonde, når de hører om en investeringsmulighed. De fleste føler ikke, at de kan være investorer – det virker som en verden, som de fleste af os kun kan betragte udefra, men som er umulig selv at komme i nærheden af.

Naturligvis vil der altid være en masse investeringer, som kan være svære at få del af, hvis man ikke netop er en stor kapitalfond eller måske endda selv har solgt en virksomhed og har opbygget et solidt råd som investor.

Men det er ikke kun de helt store virksomhedssatsninger, der har behov for investeringer. Der findes rigtig mange nystartede iværksættere, der har en rigtig god idé, men som bare mangler lidt kapital at komme i gang for.

Her kan du prøve din kræfter som investor af for relativt små beløb. I opstartsfasen kan 20-50.000 kr. gøre hele forskellen for den nye virksomhed, så hvis du ligger inde med en lille opsparing, kan du være med til at hjælpe et startup godt fra start.

Sådan kan du ramme rigtigt i din investering

Når du investerer i en lille nystartet virksomhed, vil din investering ofte være meget nødvendig og gøre hele forskellen for virksomheden. Derfor står du i en favorabel forhandlingsposition, hvor du kan tillade dig at bede om en betydelig andel af virksomheden.

På sigt kan de 10-20% du ejer af virksomheden blive mange penge værd, hvis virksomheden viser sig at blive succes.

Det vigtigste er, at du følger din mavefornemmelse, når du vælger, om du vil investere eller ej. Generelt set er investeringer i startups meget risikable, fordi der altid vil være en risiko for, at virksomheden ikke bliver til noget.

Men hvis du føler, at der er et marked for idéen, og du kan mærke, at iværksætterne bag brænder for idéen, så kan du følge din mavefornemmelse og investere. Nogle af disse virksomheder rammer netop plet, og så vil du kunne mangedoble din investering og vinde stort på at have været med fra start.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *