Overvejer du at investere i ejendom?

Overvejer du at investere i ejendom?

Går du med tanker om boligkøb? Er du i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en ejerbolig eller en andelsbolig? Vi bringer her fordele og ulemper ved både ejerbolig og andelsbolig. Dermed kan det være op til dig, hvad der bedst tilpasser dine behov og ønsker.

Ejerbolig

De færreste har på stående fod pengene til en ny bolig. Derfor skal størstedelen få en god aftale i hus med banken. En stor fordel ved køb af ejerbolig er, at banken er villig til at låne en kunde flere penge. Ved køb af ejerbolig har man netop mulighed for et realkreditlån, som er et billigere lån end almindelige banklån. Et realkreditlån er billigere at optage grundet fast og lavere rente – i modsætning til de almindelige banklån. En ejerbolig er dog også langt dyrere end en andelsbolig, hvilket kræver flere år at betale af i . Det bør man også medtænke i overvejelsesfasen. Er man opmærksom på, hvordan man i længden kan spare penge ved køb af ejerbolig fremfor andelsbolig, bør man medtænke mulige omkostninger. Som ejer af en ejerbolig, står man nemlig selv for udgifterne for vedligeholdelse. Det er værd at medtænke, hvis man tror, at man udelukkende kan spare penge i det lange løb ved køb af ejerbolig.

Andelsbolig

En stor fordel ved andelsbolig er, at de er billigere end ejerbolig. Dog er det stadig de færreste, der har hele beløbet til et nyt hjem, og derfor skal de fleste også her en tur i banken først. Ved andelsbolig tilbydes ikke de samme lån med samme gode renter, som ved ejerbolig, og derfor skal man være klar på at optage et banklån med mere ustabil og høj rente, fremfor havde man lånt til en ejerbolig.
Dog sparer man de penge, som man ved en ejerbolig gennem tiden vil komme til at bruge på vedligeholdelse, da man som ejer af en andel ikke er ansvarlig for vedligeholdelse.

Grundig overvejelse

Det er vigtigt at overveje grundigt, om man er på udkig efter en andelsbolig eller en ejerbolig, før man går i banken, for at høre sine muligheder i forhold til lån. Man skal medtænke sin nuværende indkomst, men også sin fremtidige indkomst. For eksempel vil en studerende, have nemmere ved at optage et mindre banklån til en andelsbolig fremfor et større realkreditlån til en ejerbolig grundet et lavere rådighedsbeløb på SU. Ydermere skal man have i overvejelserne, at man med en ejerbolig selv står med udgifterne til vedligeholdelse, hvorfor det kan være relevant at fokusere på boligens stand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *