Økonomiske råd til iværksætteren

Økonomiske råd til iværksætteren

Hvis du ønsker at kaste dig ud i iværksætteri, så er økonomien især vigtig at have styr på. Derudover er det vigtigt at du søger ny viden hele tiden, da du skal kunne klare alle posterne fra start. Det er nemlig kun dig og din økonomi, der kan skabe resultaterne i dit firma.

Hav viljen til at lære

Når du skal starte en virksomhed op, er det vigtigt at du suger til dig af alt den information du kan. Det er her du skal tage alle de gode beslutninger, så du har en chance for at potentielle investorer vil finde din virksomhed interessant og dermed investere i den. Sørg for at følge med i udviklingen inden for alle de fagområder som vil være relevant i din virksomhed og i din branche. Der har aldrig været så meget fart på udviklingen, som der er lige nu, så derfor er det ekstra vigtigt at have styr på det.

Hav økonomien på plads

Mange iværksættere bruger meget energi på at skrabe penge sammen til at få råd til at finansiere deres virksomhed. Forretningsideen kan hurtig se godt ud på papiret, men det er vigtigt at kigge på virkeligheden og finde ud af om der overhovedet er et marked for produktet eller servicen.

Følg med i finansverdenen og se om der er kommet nye finansieringsmuligheder, som kunne være relevant at præsentere din forretningsidé for. Det er væsentligt at have styr på alle de finansielle faktorer inden du skal ud og præsentere dit projekt for investorer, da de har fuldstændig styr på de økonomiske risici i din branche. Sørg derfor at have styr på alle tallene og have kendskab til mulige udfordringer så tidligt i processen som muligt, og hold dig opdateret på dem.

Hvis du stadig mangler kapital til nogle væsentlige ting i din forretning før du kan tiltrække investorer, kan du med fordel tage et lån. Et alternativ til lån kan være et pantelån, hvor du sætter en af dine genstande af en bestemt værdi i pant. Du kan se mere om mulighederne for at tage et pantelån her.

Desuden er det en god idé at prioritere pengene rigtigt i starten. Brug dem hellere på produktudvikling, fremfor annoncering. På denne måde kan du fokusere på at gøre dit produkt værdifuldt, så du har en større chance for at du får investorer ombord.

Husk at have styr på vigtige betalinger, såsom momsbetaling og likviditet samt det andet økonomiske. Likviditet og momsbetaling er dog det vigtigste for at din virksomhed ikke bukker under.

Opbyg dig et godt netværk, hvor du kan sparre og dele viden med andre iværksættere og folk inden for branchen. På denne måde kan du få hjælp, hvis du en dag skulle stå med et problem og mangler hjælp fra folk der kender til din situation.

Tilmeld dig en A-kasse

Det er rigtig vigtigt at du er medlem af en a-kasse, som iværksætter, da det er en økonomisk sikring for dig, hvis din virksomhed skulle gå konkurs. Mange a-kasser har medlemskaber specielt lavet til iværksættere.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *