Det kan betale sig at investere boligmarkedet

Det kan betale sig at investere boligmarkedet

Hvis du har pengene til det, er der rigtig mange muligheder for at forrente din kapital. Typisk investerer man i aktier og/eller obligationer. Hvor aktier tit er meget volatile og utilregnelige, er der oftest ikke et særligt højt afkast ved obligationer.

I mange tilfælde kan den bedste løsning faktisk være en investering i boligmarkedet. En sådan investering er dog ikke noget, man bare lige foretager sig uden nærmere overvejelse. Det er en kæmpe beslutning, og noget der kræver, at man har sat sig ind i tingenes natur. Vi guider dig!

København har kæmpe potentiale

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en investering i boligmarkedet er en god investering, er det bare om at kigge på tendenserne vedrørende vores hovedstad. Selvom mange i Danmark mener, at det er dyrt at bo i København, og det klart er det dyreste sted i Danmark, er det bare om at undersøge priserne hos de nærmeste og mest sammenlignelige byer for at opdage, at potentialet er til meget mere.

For at sige det mildt er boligpriserne i København væsentligt lavere end byer som for eksempel Amsterdam, Stockholm og Oslo. I flere områder kan man snakke om en forskel på op til 50 procent. Eftersom den danske økonomi helt klart er på højde med i hvert fald den hollandske og svenske, er det naturligt at forestille sig, at boligpriserne fortsat vil stige, indtil de er på niveau med disse byer.

Det er derfor en rigtig god at investere nu, mens priserne relativt set stadig er lave.

Boligmarkedet > aktier

Hvis det rent økonomisk kan lade sig gøre at investere i ejer ejendomme, er det bare om at komme i gang.  Der er i hvert fald flere fordele ved at gøre det fremfor at investere i aktiemarkedet. I det følgende nævner vi to af dem.

  1. Den måske største fordel ved at investere i boligmarkedet er, at der ikke er nogle korrelation mellem aktiemarkedet og boligmarkedet. Da aktiemarkedet er meget mere volatilt, og har det med at styrtdykke på baggrund af en masse eksterne makrofaktorer, er dette rigtig godt.
  2. Et andet vigtigt element er, at der er meget lavere beskatning af afkastet på dine ejendomsinvesteringer. Faktisk er der sjældent nogle overhovedet. Dette giver en meget bedre sandsynlighed for, at du får et bedre netto-afkast end ved investering i aktier, hvor beskatningen er meget højere.

Hvis du vil lave den gode handel

Det er ikke nok bare at vide, at det er en god idé at investere i ejendomsmarkedet. Du skal også praktisere det. Det gør du selvfølgelig ved at købe de rigtige ejendomme til den rigtige pris. Hertil er den en rigtig god idé at tilknytte en boligadvokat. Klik her og bliv præsenteret for en boligadvokat, der kan varetage dine boligkøbsinteresser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *