Investerer du i en god work-life balance?

Investerer du i en god work-life balance?

Investeringer handler ikke kun om kroner og øre, men også om dit liv. Hvis du driver en virksomhed, eller har flere projekter i gang på samme tid, kan det være svært at have overblik over om din energimæssige investering i disse aktiviteter giver nok tilbage til dit liv.

Har du brug for at investere i en god work-life balance? Så læs med her.

Sørg for at leve sundt – og prioriter!

Hvis du har mange projekter, betyder det ofte at du har mange obligationer du skal passe. Det kan let få dig til at sprede din energi for meget og glemme dig selv i processen. Men hvis du ikke husker dig selv og at oplade dine energidepoter er der måske ikke mere at give af?

Du skal huske at du ikke kan prioritere alle projekter – og et af de vigtigste projekter er det som giver dig energi. Det kan være du investerer i din sundhed ved at motionere og spise sundt, eller ved at bruge tid sammen med din familie og dig selv.

Begge dele er faktisk vigtige for at du kan finde overskud til hverdagen. Fysisk aktivitet giver fysisk energi, er gør dig frisk i kroppen, mens sund kost, tid med dem man holder kær samt tid alene giver dig mentalt overskud og skaber en balance mellem arbejde, projekter og fritid.

Hold fri når du har fri

Husker du at adskille arbejde og fritid? For mange danskere er det svært at sætte en klar grænse mellem de to. Du kender det sikkert hvis du arbejder hjemmefra, eller har slået din mail sammen med din arbejdsmail. Så kan man let blive fristet til lige at kigge på den, selvom det er søndag og du sidder med familie.

At blande fritid og arbejde kan hurtigt skabe rod i forhold til,hvad der tager energi og giver energi. Familietid er for eksempel en aktivitet der bør give energi, men hvis det føles som noget du skal investere i, kan du opleve stress-symptomerne krybe ind i hverdagen.

For hvis du ikke kan holde fri når du er hjemme, hvornår kan du så?

Hvis du har for meget arbejde til ikke at kunne arbejde derhjemme, skal du afsætte tid af og begrænse hvornår du må arbejde. Det nytter jo ikke hvis du sidder til kl. 23 med arbejde derhjemme og begynder igen kl 8. Hav derfor et bestemt tidsrum, hvor du arbejder på dit hjemmekontor, og sørg for at du overholder det.

Har du svært ved at give slip på arbejdet kan du tvinge dig selv til at lave noget andet – som gå en tur, hvor du efterlader telefonen derhjemme – så bliver du ikke fristet til at tjekke din mail.

Overvej en ”disconnect” ferie

Det kan være svært at omlægge sine rutiner, specielt når det kommer til noget så vigtigt som arbejde. Hvis du gerne vil lave en ændring, kan du vælge at tage på en ferie hvor du disconnecter fra arbejde.

Det vil sige at du under din ferie holder dig fra alt internet, telefon, computer og teknologi der kan blive associeret med arbejde. På den måde får du fred og ro til at prioritere dine projekter og skære nogen fra.

Føler du et økonomisk pres til at arbejde, skal du måske overveje om der er steder du kan spare i hverdagen for at blive mindre presset. Ellers kan du overveje at tage et lån, som giver mere råderum i din økonomi.

Overvejer du at tage et sms lån, kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *