Investér I en grøn fremtid – investér i et tag i stål

Investér I en grøn fremtid – investér i et tag i stål

I takt med at forbrugerne bliver mere og mere bevidste om, hvordan de lever mest miljørigtigt, er flere og flere husejere begyndt at tænke miljøvenlige løsninger ind, når de skal renovere deres hjem. For at leve op til offentlighedens krav om mere bæredygtighed, bliver det stadig mere populært at leve om til krav om at anvende genbrugelige materialer, som ikke slider på miljøet når de bliver produceret.

Ud af de mange løsninger som går indunder disse krav, er ståltage en af dem, som for nyligt er blevet rigtig populære. Det er de af flere forskellige grunde, og her får du nogle af dem.

Energieffektivt

Ståltage er super energieffektive, og kan bidrage til at husejere, der vælger at installere et sådan, kan se frem til at spare op mod 40 % årligt på deres udgifter til vedligeholdelse. Det kan de fordi deres levetid er så meget længere end andre tagtyper.

Derudover har undersøgelser vist, at disse kolde og blanke overflader, som ståltage er, kan bidrage til at en masse global opvarmning bliver reflekteret tilbage ud i atmosfæren, i stedet for at varme vores atmosfære op.

I modsætning til tegl- eller betontage, som reflekterer under 25-40 % af solens stråler, kan et ståltag med den rette belægning og behandling, reflektere op mod 80 %. Hvis alle tage var lavet på denne måde, ville det virkelig kunne mærkes på jordens temperaturer.

Holdbarhed

Ståltage udkonkurrerer alle andre typer af tagbelægning på markedet, på parametre som holdbarhed og modstandsdygtighed. Det giver sig selv at holdbarhed betyder, at det holder i længere tid uden at skulle skiftes ud. Med udholdenhed menes, at det er langt bedre til at modstå vind og vejr.

Når det regner, stormer og tordner, ser man tit og ofte løse tagsten flyve igennem luften. Det kan for det første være rigtig farligt for dig og dine medmennesker, men samtidig betyder det også at der skal udføres meget vedligeholdelse af dit tag.

Udskiftning af tagsten i beton eller tegl er for det første ikke billigt. Samtidig belaster det også miljøet meget mere end stål, da stål er meget nemmere at genanvende.

Genanvendelighed

Det sidste sted ståltage er overlegent, er dets evne til at blive genanvendt. Fra et grønt perspektiv er ståltage meget mere miljøvenlige – faktisk den mest miljøvenlige løsning på markedet. Mange af disse tage indeholder op til 40 % genbrugt materiale, og er i sig selv 100 % genanvendelige. Dermed skal der ikke bruges energi på at producere nyt, hvis dit tag en dag skal skiftes.

I modsætning hertil, har en undersøgelse fra USA vist, at omkring 11 millioner tons beton, fra andre former for tagbelægninger, ender på lossepladser årligt (vel at mærke i USA).

Hvis du nu tænker, at du vil investere i et ståltage, kan du faktisk få ståltagplader på lagersalg i Slagelse. Så kan du gardere dit hjem mod vind og vejr – og gøre miljøet en tjeneste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *