Invester i dig selv og få livsglæden tilbage

Invester i dig selv og få livsglæden tilbage

Når du vælger at investere 100 procent i dig selv, er du også med til at skabe mere selvværd og selvtillid. Selvværd og selvtillid er to ting, som er med til at skabe tilfredsstillelse i ens tilværelse. Tilfredsstillelse er et af de faktorer som er med til at gøre, at vi føler livsglæde. Her får du en lille guide til, hvordan du får livsglæden tilbage.

Gør hvad DU har lyst til

Kender du det, hvor man i stedet for at gøre hvad man selv har lyst til, ender med at gøre hvad andre mennesker gør, fordi man er bange for at være anderledes? Mange mennesker mister fornemmelsen af hvad de egentlig gerne vil, og glemmer at følge deres mavefornemmelse.

I takt med det fremadstormende præstationssamfund og en perfekthedskultur, ser man få til næsten ingen, som gør noget, som andre ikke gør. Vi skal alle være en succes og klare os godt. Det betyder også at mange mennesker, har taget et job, sat et mål eller går på et studie, som de reelt ikke har lyst til. De gør det måske for at please andre, gøre mor og far stolte, eller for at få anerkendelse af andre. Grundende er mange, det vigtigste er, at man er bevidst omkring det. Bevidstheden fremmer forståelsen for om man gør det, som føles rigtigt for en selv.  

Hvis man konstant foretager handlinger, som man ikke har lyst til, arbejder man imod sin egen integritet. Mange mennesker mister følelsen af den indre bevidsthed, da deres handlinger er baseret på, hvad andre synes de skal gøre. Derfor er det vigtigt at du som individ vælger at gøre det, som er rigtigt for dig, selvom andre måske ikke billiger dit valg.   

Sæt dig et mål og hold fast i det

Mennesker lever bedst, hvis deres liv giver en form for mening. Mening kan komme til udtryk på mange måder. Et universelt mål for mange, er at blive forældre. Det handler også om vores biologi, da vi er bygget således, at vi skal formere os, og det giver os en enorm tilfredsstillelse og lykke når vi får børn.

Det er selvfølgelig ikke alle som bare kan få børn for at få deres liv til at give mening, og børn skal selvfølgelig også komme af en lyst til at blive forælder, og påtage sig det ansvar der følger med. At sætte sig et mål og arbejde henimod det, er derimod også en måde at skabe mening på. Studierne viser at man bliver lykkeligere, når man vågner op om morgenen med et formål. På den måde skaber man en motivation og livsglæde. Der kan være mange grunde til, at du ikke følger dine drømme. Penge er blandt andet en af de store barrierer, for mange individer, når de føler sig hæmmet i at forfølge deres drømme. På tempest.dk kan du læse om forskellige muligheder for lån.  

Ingen dårlig samvittighed

Få bugt med den dårlige samvittighed over ikke at være perfekt, eller at leve op til andres forventninger. Når du ikke længere får dårlig samvittighed, og accepterer dig selv som du er, det er her du har mulighed for at opnå ægte livsglæde. De fleste mennesker har gavn af at snakke med en professionel om hvorfor de mistrives, på den måde, kan man få noget perspektiv på ens tanker og hvorfor man agerer som man gør.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *