Invester i dit helbred

Invester i dit helbred

Du kan gøre meget for at forbedre dit helbred, men nogle ting kan du ikke ændre på, lige meget hvor meget du end prøver. Du kan spise sundt og dyrke motion gennem hele livet, men alligevel sker der nogle ting med kroppen, i takt med at vi bliver ældre, som vi ikke kan styre.

Dårligere syn og dårligere hørelse er et par af de ting, der næsten naturligt følger med alderen. Du kan dog gøre noget for at forbedre din livskvalitet, hvis du først er begyndt at høre dårligere.

Nedsat hørelse giver nedsat livskvalitet

At få nedsat hørelsen eller næsten miste hørelsen helt er en stor hæmning i hverdagen. Har du mistet hørelsen helt eller delvist vil du kunne genkende, at det pludselig bliver svært at føre en almindelig samtale med familien og kolleger, uden du skal koncentrere dig om at høre hvad de andre siger. Ofte må du bede dem gentage hvad de sagde, og har de for vane at mumle lidt eller dække munden når de snakker, så du ikke kan mundaflæse, bliver det endnu sværere at følge med. Dette bliver desværre hverdagen for mange af os, som vi kommer op i alderen. Det giver nedsat livskvalitet, ikke at kunne føre en samtale uden besvær og koncentration, og en konsekvens af den nedsatte hørelse kan være, at de dårligt hørende lukker sig inde i sig selv, og at familien ikke længere bringer emner på banen, der leder til lange samtaler.

Offentlig eller privat

Den nedsatte livskvalitet kan dog undgås, hvis du investerer i et høreapparat. Du skal starte med at kontakte din læge, som kan lave en høretest på dig, og derefter henvise dig til en ørelæge, der kan give dig et høreapparat, som er skræddersyet til dine ører. Får du et høreapparat gennem det offentlige er der længere venteliste, end hvis du skal have høreapparat gennem en privatklinik. Til gengæld betaler det offentlige noget af regningen. Høreapparater hos privatklinikker skal du selv betale, til gengæld får du apparatet hurtigere. Her er det altså op til dig at vurdere, hvor længe du kan vente på at få dit høreapparat, og ligeledes vurdere din økonomi.

Få din livskvalitet tilbage

Selvom et høreapparat er dyrt, skal du huske på, at det er en god investering. Investeringer, der går til at forbedre dit helbred er altid penge, der er godt givet ud. Husk på, at du får øget livskvalitet og evnen til at samtale tilbage. Du behøver altså ikke længere føle dig udenfor, når alle omkring dig taler sammen og griner, og du ikke kan høre hvad de taler om og griner af. Din familie vil helt sikkert også blive glade for at kunne føre lange samtaler med dig igen, uden at skulle tale meget tydeligt og højt. Du kan læse mere om høreapparat på denne side, og for det ikke skal være løgn, er det også muligt at bestille en gratis høretest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *