Hvad er en Business Angel?

Hvad er en Business Angel?

Har du for nyligt startet en virksomhed op, eller er du iværksætter og er lige på trapperne med din startup? Så kan du få gavn af en Business Angel. Vi beskriver i denne artikel, hvad en Business Angel er, og hvordan du kan få gavn af en Business Angel.

Hvad kan en Business Angel hjælpe dig med?

En Business Angel er en person, der hjælper startups. Hjælpen kan være økonomisk, via et start kapital enten i form af vækstlån eller ejerandel. Hjælpen kan dog også have form af sparring, erfaring og netværk, hvilket også kan komme dig, som nyopstartet, til rigtig meget gavn. Netværk er på mange måder vigtigere end noget andet, og det er ikke noget, man bare lige får. En Business Angel kan siges at være din virksomheds skytsengel.

Hvordan får du en Business Angel?

Det er faktisk mere simpelt, end man skulle tro, at få en Business Angel. Din startup-virksomhed er selvfølgelig spændende og er baseret på en rigtig god ide. Du indsender så en case til en Business Angel. Business Angelen udvælger de mest spændende cases, som han vil arbejde med. Business Angelen investerer i mellem fire og otte startups hvert år. Der er hvert år rigtig mange, der starter en virksomhed op, og der kommer især flere iværksætter til for tiden. Der er derfor skarp konkurrence, og er du selv i tvivl om, hvorvidt din startup vil klare sig igennem, så optimer din startup og vent med at indsende, indtil du ikke er i tvivl om, at du vil få en investering.

Lån penge til din startup

Står du og mangler penge til at starte din virksomhed op, kan du låne penge af en Business Angel. Du kan låne op til 50.000 kroner helt uden renter, gebyrer og afdrag. Det, du giver tilbage til din Business Angel, er 10 % ejerskab. Der er derfor nogle overvejelser, der skal gøres, da det som startup kan være svært at afgive en tiendedel af ens hjertebarn til en Business Angel. Men mangler du økonomi til at starte op, kan det være en nødvendighed. Ofte har investoren også netværk og erfaring, der kommer til at gavne dig. Hvis du vil i kontakt med en business angel der giver denne type lån kan du trykke her.

Krav du skal opfylde

Der er en række krav, du skal opfylde, for at få et lån på 50.000. Din Business Angel er nødt til at have en garanti for, at du er en seriøs og reel startupper, som garanti for at de 50.000 kroner ikke bare er spildt på ingenting. Du skal derfor allerede have et CVR-nummer registreret. Du skal være helt klar over, at investeringen fra en Business Angel består af to dele, nemlig lånet og optionen, hvor du betaler tilbage via 10 % af din virksomhed. Du anbefales at gennemgå låne- og optionsaftalerne juridisk sammen med en advokat. En Business Angel kan altså være det sidste puf, for at du kan komme i gang med din startup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *