Hold kontoret fri for sygdomme - 3 gode råd til at holde kontoret bakteriefrit

Hold kontoret fri for sygdomme - 3 gode råd til at holde kontoret bakteriefrit

Kontorer og kontorlandskaber, er nogen af de største smittekilder til sygdomme. Der skal bare én syg medarbejder, til at starte en epidemi af syge og trætte mennesker på kontoret. Der er dog måder, du kan forebygge sygdomme og bakterier. Vi guider dig til et sygdomsfrit kontormiljø.

Sunde og glade medarbejdere

Først og fremmest, er det vigtigt at medarbejderne er sunde og raske. For at have sunde og raske medarbejdere, er det vigtigt at de er glade og tilfredse med deres tilværelse. Undersøgelser viser, at hvis man er træt, stresset eller deprimeret, er ens immunforsvar også dårligere, hvilket resulterer i at man har nemmere ved at blive syg.

Man kan gøre meget for at holde medarbejderne glade og tilfredse. Hvis deres behov er mødt af ledere og kollegaer, er det en god start. Sørg for, at der er et godt sammenhold på arbejdet. Stress forekommer ofte når en medarbejder har for meget at se til, her er det vigtigt, at lederen og kollegaerne er opmærksomme på, hvornår en kollega har det dårligt.

En sund kost, er også med til styrke immunforsvaret. Sund og varieret mad på arbejdet, bør være tilgængeligt hele tiden. Hvis virksomheden har mulighed for det, kan de også lave nogle aftaler med fitness centrer, så medarbejderne har mulighed for at dyrke motion. På den måde kan man nudge medarbejderne til en sundere livsstil.

 

Rengøring

Et rent og pænt kontor, gør underværker for mulige sygdomsepidemier. Sørg for at der bliver gjort rent og sprittet af hver dag. På antalisccco.dk kan du købe alle remedier til rengøring og aftørring. De specialiser sig i at sælge større partier, til for eksempel kontorer. På den måde fjerner du det skadelige snavs, som på længere sigt, kan gøre mange mennesker alvorligt syge. Det er også for at fjerne bakterier for eventuelle sygdomsbakterier, som kan være spredt, grundet en syg medarbejder.

Få installeret håndspritdispensere rundt omkring på kontoret, så der er mulighed for medarbejderne, til at spritte hænderne af en gang imellem. Sæbe og sprit skal altid være til rådighed på toiletterne. Få luftet ud på kontoret regelmæssigt.

Når medarbejdere er syge, eller har noget der ligner sygdomssymptomer, er det vigtigt at virksomheden opmuntrer medarbejderne til at tage hjem, så de kan blive raske og så de ikke smitter andre medarbejdere. Mange mennesker har ikke lyst til at melde sig syge, af forskellige grunde. Det kan være de ikke har lyst til at komme bagud på arbejdet, eller de måske får dårlig samvittighed, da de tror, at de skuffer chefen.

 

Spred budskabet

Det er vigtigt at alle på kontoret forstår meningen med at spritte hænder af, og holde kontoret rent. Sørg for at understrege vigtigheden af det. Mind medarbejderne om, hvad det gør og hvor mange bakterier og sygdomme man kan undgå, ved at holde hænder og kontor rent. Når i holder møder, så mind medarbejderne om at vaske hænder og spritte hænder af. Sæt nogle små reminders op, på toilettet om, hvor vigtigt det er at vaske hænder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *