Har du råd til en investering?

Har du råd til en investering?

Mange overvejer at investere, når de har ekstra penge, men det er langtfra altid, at det er en god idé. Med alle investeringer følger der en vis risiko, og derfor kan der også være forskel på, om man reelt har råd til at lave en given investering.

Når du overvejer en investering, er det yderst vigtigt at undersøge, hvor lang tid pengene er bundet af investeringen. Ofte er det muligt at hæve pengene indenfor den bunde periode, men det er typisk en dyr fornøjelse at afbryde en investering før tid.

Det er også vigtigt at overveje de eksisterende risicis, når du investerer. Generelt er der direkte sammenhæng mellem renten på en investering de eksisterende risicis. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor meget du ønsker at tjene, og hvor du er villig til at risikere.

En god tommelfingerregel er, at du aldrig bør investere penge, som du ikke kan undvære. Det betyder også, at det bør være penge, som du kan undvære selvom der skulle opstå en uforudset udgift. Det er en god idé at investere overskydende penge, men det kan også blive en hæmsko, hvis pengene er bundet, når du skal bruge dem.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *