Har du en lille virksomhed? Sådan effektiviserer du din arbejdsdag

Har du en lille virksomhed? Sådan effektiviserer du din arbejdsdag

Føler du, at du aldrig kommer igennem din to-do liste på din arbejdsdag? Når man arbejder i en lille virksomhed, er der mange poster der skal klares, samtidig med man skal svare telefonen, svare på alle mails fra weekenden, svare på spørgsmål fra kollegaerne, nå at spise frokost, holde møde, osv., og så er dagen pludselig gået. Så ender man igen med følelsen af at man ikke har nået det hele, og så sidder man på kontoret indtil kl. 21 om aftenen endnu engang. Alt dette kan resultere i stress, og du vil formegentlig ikke føle dig lykkelig i dit arbejde. Vi har her samlet et par råd til hvordan du kan føle dig mere effektiv på din arbejdsdag.

Formindsk forstyrrelserne

Det kan være svært at sige nej til at hjælpe sine kollegaer, men nogle gange er det nødvendigt at priotere sine opgaver uden nogen forstyrrelser, så man kan færdiggøre tingene. Vent derfor med at svare på spørgsmål til du er færdig med den opgave du er i gang med.

Hvis man tjekker sin mails flere gange om dagen, kan man hurtigt ende med at være i gang med en helt tredje opgave end den man var i gang med. Tjek dine mails færre gange om dagen, til når du føler du har tid til at tjekke dem, så du kan færdiggøre din opgave.

Sæt dig evt. i et tomt kontor eller mødelokale, og fordyb dig i dit arbejde. Lad forstyrrelserne komme bagefter.

Lav tjeklister så du har styr på hvilke opgaver du har fuldført, og hvilke du mangler. Det giver et bedre overblik, og du kan samtidig sætte opgaverne op efter hvad der har højest priotet.

Uddelegér opgaverne

Har du for lidt tid til at køre din virksomhed, fordi du bruger for meget tid på det praktiske, som regnskabet? Lige præcis denne opgave kan kræve rigtig mange ressourcer på et regnskabsprogram, en bogholder til at lave bogføringen og en revisor til årsafslutning og indberetning. Flere dage kan blive brugt med disse opgaver, men med et enkelt program kan du få din egen bogholder, revisor og regnskabsprogram i én samlet løsning, hvor du betaler en fast månedlig pris. Læs mere her om programmet. Dette giver dig mere tid og energi til at fokusere på at drive din virksomhed.

Arbejd som du arbejder bedst

Tænk også over hvordan du arbejder bedst. Er dine kontormøbler gode nok? Føler du dig tilpas med indretningen af kontoret? Får du motivation af at være på kontoret? Får du nok dagslys i løbet af en dag?

Du kan evt. købe en bedre lampe, indrette dit skrivebord med personlige ting. Sætte ting op der motiverer din arbejdsdag, og som minder dig om hvorfor din virksomhed er værd at kæmpe for. Gør din arbejdsplads til et sted du føler dig hjemme, dog ikke for meget hjemme. Det er nemlig også vigtigt at holde sine pauser, selvom man hurtigt kan glemme det. Benyt blot et par minutter til at få noget luft eller stå lidt længere tid ved kaffemaskinen, og du vil opleve, at du bliver mere produktiv og effektiv af lige at fokusere på noget andet i en stund.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *