Handymandens vigtigste værktøj

Handymandens vigtigste værktøj

Er der lidt af en håndværker gemt i dig og bruger du al din fritid på at lave forskellige projekter i hjemmet. Så ved du også at det er vigtigt at have det helt rigtige værktøj til arbejdet. Eller er din far lidt af en handyman der altid kommer og hjælper dig med at sætte lamper, billeder og samle dine møbler. Er det så ikke på tide at han får noget rigtig godt værktøj. Vi giver dig her handymandens vigtigste værktøj.

Bore- og skruemaskinen

En af de vigtigste ting som man skal have i værkstedet, er bore- og skruemaskinen. For med en bore- og skruemaskine kan du lave rigtig mange små projekter i hjemmet. Bl.a. kan du bruge bore- og skruemaskinen til at sætte billeder og diverse hylder op i hjemmet. Du bruger også en bore- og skruemaskine til at samle møbler og reparere diverse småting. Men inden du går ud og køber en bore- og skruemaskine, så skal du først tænke over, hvad det er behovet er for hvad den skal kunne. Er det bare til de små projekter i hjemmet, som at sætte en hylde op i ny og næ eller er det til større projekter, hvor den skal kunne bore i beton, så skal du ud og have en borehammer eller kraftig slagboremaskine. Bore- og skruemaskinen, findes i flere størrelser og derfor er det vigtigt at være sikker på at du ved hvad du skal bruge den til og om du skal bruge den hele tiden, for nogen bore- og skruemaskiner er tunge og mindre handy end andre.

Fukssvans/stiksav

Fukssvansen er en sav som kan tage de grove opgaver, da den ikke efterlader en pæn skæreflade. Derfor kan det være en god ide også at have en stiksav, da den både kan gøre det pænere og er mere effektiv. Da den er elektrisk og kan skære i det meste, så den er god til ombygningsprojekter indendørs, hvor fukssvansen er bedre til de udendørs opgaver i form af at skære et par brædder til terrassen eller legehuset.

Skruetrækker

Det er vigtigt at have en skruetrækker i værkstedet og især en der har udskiftelige bits. Dette er fordi du skal bruge skruetrækkeren til rigtig mange ting og ved at have udskiftelige bits til din skruetrækker, behøver du kun en skruetrækker i stedet for en skruetrækker til hver opgave. Du bruger f.eks. skruetrækkeren til de opgaver der ikke kan tåle at blive klaret med en skruemaskine. Du kan samle en ny cykel eller nye møbler med en skruetrækker. Funktionen for en skruetrækker er den samme som en skruemaskine, men den er bare med håndkraft og er lidt mere handy at have med at gøre. 

De små ting

Når man har værktøjet, er der selvfølgelig også nogle andre småting som er vigtige at have og det er f.eks. skruer, uden skruer kan du ikke bruge en skruemaskine. En tommestok til at måle op så hylderne bliver sat rigtig. vaterpasset så hylden ikke bliver skæv og derfor mister sit formål. En vinkelmåler hvis du skal have de rigtige vinkler på et projekt. En blyant til at markere hvor du skal skære eller skrue. Det er de små men ret vigtige ting som gør arbejdet med maskinerne lettere og bedre.

Dorch Danola er specialister inden for værktøj og tilbehør og kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige værktøj, som du skal bruge eller som du skal give til din far i gave. Håndværkere sværger gerne til mærker som Dewalt,Milwaukee og Makita, så hvis du vil være ligesom håndværkerne kan du finde mærkerne hos Dorch Danola.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *