Guide: Hvad er et pantebrevslån?

Guide: Hvad er et pantebrevslån?

Hvis man ikke kan få lov at optage et lån hos et realkreditinstitut, vil det næste åbenlyse skridt, være at søge et boliglån i banken. Kan dette heller ikke lade sig gøre, må man altså lede efter andre alternative løsninger til at finansiere sit boligkøb. Herunder kan du læse om alt hvad du skal vide hvis du gerne vil optage et pantebrevslån.

Hvorfor optager man et pantebrevslån?

Når man køber fast ejendom, optager man oftest et realkreditlån eller et banklån, da det typisk er den billigste løsning, grundet den lave rente. Det er dog ikke alle som kan få lov til bare at tage et lån hos et realkreditinstitut eller i en bank.

Der kan være mange grunde, til at man ikke kan få lov til at optage et lån, hos hverken banken eller hos et realkreditinstitut. Men uanset hvad grunden er, kan det stadig lade sig gøre at finde en måde at finansiere dine boligdrømme. Du kan nemlig vælge at optage et pantebrevslån.

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev, er et bevis på at du har pantsat en ejendom. I et pantebrev, vil der stå at du har stillet din bolig som sikkerhed til et lån. Du skriver altså under på at hvis du pludselig ikke kan betale dit lån, for dem som har dit pantebrev mulighed for at sælge din bolig og bruge disse penge til at betale dit lån ud.

I pantebrevet står der altså hvor stor en del af din ejendom som du har pantsat, denne sum skal svarer til den sum af penge som du låner.

Der kan godt være flere parter som kan have pant i din bolig.

Hvad er et pantebrevslån?

Med et pantebrevslån, kan du typisk få dækket 95% af prisen på den bolig som du gerne vil købe. De første 5% skal du selv få fat på, som du så skal betale til udbetalingen.

Pantebrevslånet er ofte et lidt dyrere lån, end et lån i banken eller hos et realkreditinstitut, da långiveren typisk løber en højere risiko ved at udstede et pantebrevslån.

Er du interesseret i et pantebrevslån?

Hvis du er interesseret i, at høre mere om dine muligheder for at optage et pantebrevslån, så kan du på rigtig mange hjemmesider på nettet læse meget mere.

Hvilke typer boliger kan man købe med et pantebrevslån?

Du kan med et panterbrevslån både låne til sommerhus, andelsbolig, kolonihavehus, ejerbolig og hus. Med et pantebrevslån, kan du faktisk låne til køb af alle slags boliger.

Du er ved at læse dette, forhåbentlig blevet meget klogere på hvad et pantebrevslån er og hvad du kan bruge det til. Så ny er du klar til at gå ud og finde din drømmebolig, selvom banken eller realkreditinstituttet ikke vil låne dig penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *