Gør forældrekøbet til en investering

Gør forældrekøbet til en investering

Når uddannelserne begynder, er der mange desperat unge, som søger bolig i de store, danske studiebyer. For mange giver det anledning til at overveje forældrekøb. Et forældrekøb er en stor beslutning, men hvis det gøres rigtigt, kan det blive en god investering, som vil give et fint overskud. Derudover det en ekstra bonus, at man sikrer en god bolig til sine børn, mens de studerer.

Bolig til flere børn

Et forældrekøb kan især være en god idé for familier, hvor der er flere børn, som vil tage en videregående uddannelse. Med lidt held kan en forældrekøbslejlighed komme flere børn til gavn.

Hvis der er tale om én af de store studiebyer, er huslejen høj, hvis man skal leje en bolig. Jo flere børn i familien, som skal igennem dette, des flere penge vil der også ryge på husleje. Vælger man alternativt en forældrekøb, kan man aftale en fast husleje internet, og denne husleje kan bidrage til at betale lånet ud. Resultat er, at der over en årrække er mange penge, som bliver i familien fremfor at ryge til husleje hos en udlejer.

Bliv udlejer eller sælg?

Når ungernes studietid er ovre, er det tid til at beslutte, hvad der skal ske med lejligheden. Som forældre har du to muligheder – du kan enten udleje den til andre eller sælge den.

Det kan være vanskeligt at være udlejer, og et stort arbejde, men det kan være et fremragende alternativ, hvis boligmarkedet er imod et salg.

Når du agere udlejer – både for egne børn eller andre, så er der visse regler og vilkår, som du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet indberette alle indtægter til SKAT. Disse regler kan du læse mere om på SKATs hjemmeside, hvis du klikker her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *