Er det en god ide at investere i forsikringsselskaber?

Er det en god ide at investere i forsikringsselskaber?

Forsikringsselskaber tilbyder et af de mest nødvendige produkter. Behovet for forsikring vil ikke forsvinde, da du skal have en forsikring hvis du ejer en bil.

Samtidig så er forsikring også et meget efterspurgt produkt, fordi mennesker gerne vil føle sig trykke.

Spørgsmålet er om det er en god ide at købe aktier i et forsikringsselskab, og hvad der er vigtigt at kigge efter, for at sikre et godt afkast.

I denne artikel vil du lære, hvordan forsikringsselskaberne tjener penge, hvordan du vurderer hvilket selskab du skal investere i og om det overordnet er en god investering.

Hvordan tjener forsikringsselskaber penge

Forsikringsselskaber tjener penge ved, at folk der køber forsikring betaler en præmie for at blive forsikret. Det som kunderne køber er sikkerheden for at forsikringsselskabet betaler erstatning i tilfælde af en ulykke alt efter hvilken type forsikring, som kunderne køber.

Forsikringsselskaberne har store likvide beholdninger, da de skal være i stand for at kunne betale deres kunder i tilfælde af at de skal have forsikring. Forsikringsselskaberne har dog ikke bare pengene til at stå på en bankkonto, men de har derimod pengene i sikre investeringer, som statsobligationer.

Investering af likvide midler og indtægter fra forsikringspræmier er de to indtægtskilder, som investeringsselskaber har.

 

De forskellige typer forsikringsselskaber

Der findes flere forskellige typer forsikringsselskaber, som dækker forskellige typer ulykker. De følgende forsikringsområder er de største:

  • Liv og pensionsforsikring som indebærer begravelses, pensions og Livsforsikring
  • Forsikring af ting som Bil, bygning, elektronik, hus og indboforsikring
  • Forsikring af helbred som sundhed, rejseforsikring og ulykkesforsikring
  • Forskellige typer af erhvervsforsikring som skibs, retshjælps, høsttabs, kredit, bestyrelses og ansvarsforsikring
  • Derudover findes der enkelte typer af forsikring som hunde og byggeforsikring.

De forskellige forsikringsselskaber i Danmark har en række af de forskellige typer forsikringer, som ligger ind under de overstående kategorier. Forsikringssummen, som selskaberne skal betale til deres kunder afhænger af aftalen og hvilken type ulykke der er sket. Hvis der er tale om et færdselsuheld, så vil en erstatningsadvokat i dette tilfælde vurderer hvor meget forsikringsselskabet skal betale.

 

Hvordan vurderer du om en investering er en god ide.

Du skal vurdere din investering i forsikringsselskaber på samme måde, som investering i andre typer selskaber.

Det betyder at du skal se på om du mener at selskabet over tid vil blive mere værd. Det gode ved denne type investering er at det er meget få investeringsselskaber der er gået konkurs, og eftersom at der kommer flere mennesker i verden, så stiger antallet af potentielle kunder, som skal have forsikring også.

For at du skal få noget ud af din investering i aktier, så skal du holde fast i dine aktier over en længere periode. Du skal ikke forvente at de stiger meget i værdi fra den ene dag til den anden, men over tid vil du med de fleste forsikringsselskaber, se at de stiger i værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *