Finansieringsmuligheder til køb af lejligheder i Udkantsdanmark

Finansieringsmuligheder til køb af lejligheder i Udkantsdanmark

Uden for de store byer har du mulighed for at finde lejligheder til priser, der er svære at matche i andre byer.

Men med mulighederne følger også nogle alternativer udfordringer i forbindelse med finansieringen. At købe lejlighederne kontant er ikke en farbar mulighed – selv med alternativ finansiering betaler du næppe en rente over 6-8 %, mens du har mulighed for at forrente dine penge til det dobbelte (og derved reelt tjene penge på penge, du ikke engang har).

Grundlæggende har du 3 muligheder, når du skal se på, hvordan dine kommende ejendomsinvesteringer bliver finansieret.

Realkreditlån

danske bank

Den idéelle løsning er et realkreditlån. Med et realkreditlån betaler du omkring 3 % i rente, hvis du vælger et fastforrentet lån med afdrag.

Det er en lav rente og med et fast og budgetterbart beløb hver eneste måned.

Du har dog en udfordring i, at de danske kreditinstitutter ikke yder realkreditlån til dig, hvis den lejlighed du påtænker at købe koster under en halv million kroner.

I dette lejde er omkostningerne i forbindelse med realkreditlånet slet og ret for høje. Som alternativ kan du overveje at omlægge eksisterende realkreditlån i din egen bolig, hvis du her har en friværdi at tære på – de penge kan bruges bedre end ved blot at stå i dine mursten.

Banklån

Hvis ikke realkreditlån er en mulighed er et banklån det næstmest oplagte.

Med et banklån har du mulighed for at finansiere dine ejendomme til ca. 5 % i rente og opefter afhængigt af hvilken aftale, du har held med at strikke sammen.

Banklån kan etableres til langt lavere beløb end den halve million, du som minimum skal købe for, hvis realkreditlån skal give mening. Men hvis du har nået din gældsfaktor og banken ikke vil låne dig penge har du stadig muligheder.

Nemlig den alternative finansiering.

Alternativ finansiering

500 krone sedler

Her kigger vi især på to ting.

Den ene er muligheden for at få et lån i form af et pantebrev på det frie marked. Det er en person med formue, der mod et pantebrev og derved sikkerhed i ejendommen påtager sig at låne de nødvendige midler til dig.

Denne type af alternativ finansiering er en udmærket løsning, hvis dine andre muligheder er udtømte – men vær opmærksom på, at renterne er højere end ved såvel realkreditfinansiering som ved banklån.

Den sidste måned er at låne penge over nettet. Det forbinder folk typisk med kviklån og andre hurtige lån, men hos flere udbydere er det muligt at låne mange hundrede tusinde kroner. Det er derved en udmærket løsning i mangel af bedre. Selv hvis du får 8 % i rente, kan det svare sig, hvis du forrenter med det dobbelte og selv har mulighed for at indskyde et mindre beløb i den lejlighed du påtænker at investere i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *