Aggressive kurser rykker til Danmark – Men pas på

Aggressive kurser rykker til Danmark – Men pas på

Det har altid været svært at lære faget ’ejendomsinvestering’ i Danmark.

For nyligt er Danmarks første bog (15 PCT – Ejendomsinvestering) blevet skrevet, men herudover har det været folk, der tidligere har udført det eller personer, der har lært det i udlandet, der har udført faget herhjemme.

Det er der dog ved at blive ændret på.

I USA er der generelt større opmærksomhed omkring emnet ejendomsinvestering. Det hænger sammen med den lavere indgangsbarriere og en kultur, hvor det er mere almindeligt at købe for at udleje.

I Danmark er det især den restriktive lejelov – hvor en lejer har ret til at sidde i lejligheden til evig tid – samt de høje transaktionsomkostninger, der forhindrer folk i at starte som ejendomsinvestorer.

Og netop heri ligger der en lille risiko:

Den amerikanske kursusindustri inden for ejendomsinvestering er nemlig ved at komme til Danmark. Men ikke alt kun overføres fra USA.

Vær opmærksom på SKAT og omkostninger

Når du køber fast ejendom i Danmark, betaler du for:

  • tinglysning af skøde
  • tinglysning af lån
  • ejendomsmægler for sælger og boligadvokat for køber
  • stiftelsesomkostninger til lånet til banken
  • og en skatteprocent på 22 % for selskaber og op over 50 % for private, der investerer i fast ejendom

Det er alle omkostninger, du skal være opmærksom på, for 3 % i omkostning på bundlinjen kan betyde forskellen på en god forretning og noget, du ikke tjener penge på.

Aggressive sælgere

I USA er det også almindeligt at se sælgere til diverse kurser, seminarer og events relateret til (ejendoms)investering.

Sælgerne taler med deltagerne og forsøger at opsælge dem dyrere kurser og ’classes’.

De classes kan have stor værdi i USA, men husk, at de ikke kan overføres til Danmark og vores vilkår. Hvis du ønsker at lære mere omkring ejendomsinvestering i Danmark, er det således en dansk løsning, du skal lede efter.

En mulighed er at kigge efter den danske uddannelsesudbyer TACK, hvor du bl.a. kan blive uddannet inden for ledelse og key account management – får du tilbudt et kursus herfra, ved du, at det er en dansk udbyder, der også har danske forhold in mente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *