5 ting du skal kigge efter, hvis du vil investere i en bolig

5 ting du skal kigge efter, hvis du vil investere i en bolig

At købe en bolig kan være en stor mundfuld, men ikke desto mindre kan det med tiden gå hen og blive en rigtig god investering. Boligkøb giver mening for mange, og især familier gør sig brug af denne investeringsmetode. Dette skyldes måske, at boligen kan tjene flere formål på én gang, da huset først og fremmest danner trygge rammer for familien og dernæst fungerer som en investering sideløbende. Naturligvis er der flere faktorer, der spiller ind, når snakken falder på boligværdi, og netop dette kan du læse mere om her.

 

  1. Energivenligt

Flere og flere går op i, at huset er energivenligt, da det både er godt for pengepungen og dertil også skåner miljøet. Bygger du nyt hus i 2017, er der faktisk krav til både mursten, vinduer og meget mere. At kigge efter et energivenligt hus kan derfor være en rigtig god idé, hvis du vil højne dine chancer for, at andre vil købe huset efter dig om en række år.

 

  1. Beliggenhed

Det kommer nok ikke som noget chok for dig, at beliggenheden har meget at skulle have sagt. Her snakker vi ikke nødvendigvis om havudsigt, men det er for rigtig mange vigtigt, at deres bolig ligger tæt på gode transportmuligheder, skole hvis det er en børnefamilie, og bymidte hvis det er en lidt yngre målgruppe, du forsøger at ramme. Du kan dog med fordel også se lidt frem i tiden med hensyn til dette punkt – er der mulighed for, at ovenstående bliver opfyldt om 10, 15 eller 20 år?

 

  1. Kvalitet

At sælge noget gammelt bras er selvsagt sværere end noget af høj kvalitet. Køber du en bolig opført i 1970’erne, der består af svage vægge og utætte vinduer, så er den logisk nok sværere at sælge igen, når den er fyldt 70 år. Det handler altså om at købe en bolig, der er af god kvalitet. Kig efter ordentlige mursten, energitætte ruder, god isolering og lignende ting. Det vil uden tvivl gavne dig senere hen at være kræsen nu.

 

  1. Design

Indretning kan man altid lave om på – bygningsstilen er noget lidt andet. For selvom vægge kan rives ned og lofter kan laves om, så har designet på boligen en del at skulle have sagt for gensalgsværdien. Undersøgelser har eksempelvis fundet ud af, at boliger fra 1920’erne er det mest populære dags dato, og dette skyldes blandt andet deres høje kvalitet og ikke mindst smukke byggestil, som folk ønsker at bevare.

 

  1. Få hjælp

Ønsker du hjælp til at finde ud af alt overstående – og mere til – så kan du med fordel alliere dig med en, der er kendt på området. En boligadvokat vil kunne rådgive dig omkring alle de vigtige papirer, der hører med et boligsalg, og det er derfor en god idé at søge hjælp fra en faglært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *