3 typer af investeringer som du bør overveje

3 typer af investeringer som du bør overveje

Der findes mange forskellige typer af investeringer, og det kan derfor godt være en jungle at finde rundt i de forskellige typer, og hvilke der passer godt til den investering du gerne vil lave. I denne artikel, får du derfor et overblik over 3 af de mest almindelige typer af investeringer, som du bør overveje, hvis du gerne vil i gang med at investere.

Investering i aktier

Den første og en af mest anvendte måder at investere er at ved at investere i aktier. Alle har hørt lidt om aktieinvestering, da det er en god måde at investere nogle af dine penge på. Fordelen ved aktieinvestering er, at du selv styrer hvor mange penge du ønsker at investere. Du kan købe aktier til en bestemt pris, men du vælger selv hvor mange og om du går efter dyre eller billige aktier. Du behøver derfor ikke at have en kæmpe formue, for at prøve kræfter med aktieinvestering.

Når du køber aktier, køber du andel i selskaber, som giver ret til udbyttebetaling. Det store udbytte ved aktier ligger i at købe aktier og sælge dem igen, når de er blevet mere værd end de var, da du købte dem.

Det er nemt at komme i gang med at investere i aktier og det er noget som alle kan være med til. Når du investerer i aktier, er det en fordel at fordele dine penge mellem forskellige virksomheder, da det giver den bedste mulighed for at få et godt afkast, da du dermed ikke lægger alle penge på et bræt.

Du kan investere i alle typer af aktier alt efter hvilke virksomheder, du godt kunne tænke dig at holde lidt øje med. Du kan fx investere i en virksomhed der sælger sikkerhedsudstyr som fx profillageret.dk eller store internationale virksomheder som Facebook.

 

Ejendomsinvestering

Investeringstype nummer to, som også er meget udbredt i Danmark, er ejendomsinvestering. Selvom det ikke er vildt udbredt i Danmark, er der gode muligheder for at få mere ud af dine penge ved at investere i fast ejendom.

Investering i fast ejendom kræver lidt flere penge, end at investere i aktier for at kunne komme i gang. Den mest typiske måde at investere i fast ejendom er ved at købe en bolig, for efterfølgende at leje den ud.

Fordelen ved at investere i fast ejendom er at du opnår høje afkast på driften. Ulempen er at det er mindre fleksibelt, da du ikke kan sælge fra dag til dag og binder dine penge i lang tid.

 

Investering i obligationer

En tredje måde, som du kan bruge til at investere, er ved at give dig i kast med obligationsinvestering. Ved obligationsinvestering får du en meget høj sikkerhed, men til gengæld ikke et lige så højt afkast.

En obligation er et gældsbevis som virksomheder og staten udsteder, som du kan købe. Når du køber en obligation, låner du penge til staten eller den virksomhed som har udstedt obligationen.

Du binder dine penge over en længere periode fx i 10 år, hvorefter du får dine penge igen. Jo længere tid du binder dine penge over, jo højere end rente får du på dine obligationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *