3 forskellige typer af boliglån

3 forskellige typer af boliglån

Er du ved at tage de første skridt til at købe en bolig? De fleste har brug for et lån, når de skal ud og købe bolig. Men alt efter hvor dyr en bolig, du er på udkig efter, er det forskelligt hvilket lån der vil være bedst for dig. I denne artikel har vi samlet 3 af de mest almindelig boliglån.

Realkreditlån

Et realkreditlån er et lån der, som navnet siger, tages i et realkreditinstitut. Det specielle ved et realkreditlån er, at den købte bolig stilles som sikkerhed, når der tages et realkreditlån.

Når et realkreditlån laves bliver der udstedt forskellige obligationer. Det gør at renterne på lånet er meget afhængige af det aktuelle obligationsmarked.

Du kan maksimal låne op til 80 % af husets værdi via et realkreditlån. Resten skal du selv finansiere eller tage via et andet lån.

Realkreditlån er den type boliglån, som oftest ses som den billigste, da det er her du kan få de laveste renter. Man skal dog huske, at etableringsomkostninger for realkreditlån er høje, da der er mange led i forbindelse med lånet, da der blandt andet skal udstedes obligationer.

 

Banklån

Banklån er en anden type lån, som også bliver brugt i forbindelse med finansiering af huskøb. Det er i dag muligt at finansiere hele dit huskøb gennem et banklån, hvis banken vurderer at du har en sund økonomi. Fælles for realkreditlån og banklån er at du selv skal betale 5 % af prisen på boligen.

Når du tager et banklån er renterne oftest højere end ved er realkreditlån, men til gengæld er etableringsomkostninger lavere. Banklån er derfor specielt oplagte for dig, der køber et lille hus eller måske er billigt hus uden for de store byer.

Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis du køber en bolig der koster under en halv million kan et realkreditlån ikke betale sig på grund af de høje etableringsomkostninger. Det er dog altid en vurderingssag hvilket lån der vil være bedst for dig.

Hvis du er i tvivl om et lån via realkredit eller banken vil være bedst for dig, eller du måske har overvejet omlægge dit lån, kan du få en uforpligtende vurdering af din situation via denne hjemmeside.

 

Pantebrevslån

En tredje finansieringsmulighed til boligkøb er et pantebrevslån. Pantebrevslån har fået et dårligt ry i Danmark, men det er der egentlig ikke grund til da pantebrevslån er en udmærket mulighed for at tage et lån til bolig.

Pantebrevslån er specielt oplagt til dig, der har fået nej af banken eller realkreditinstituttet til at låne penge. Ved et pantebrevslån er der ofte en høj rente, og det ses derfor som et dyrt lån. Men det er stadig en fin finansieringsmulighed, hvis du gerne vil købe drømmeboligen.

Når du tager et pantebrevslån, stiller du sikkerhed med den købte bolig, da långiver får pant i boligen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *