I de fleste tilfælde kan flexleasing give store pengebesparelser, hvis der ønskes en bil til en markedspris over 400.000 kr. Med flexleasing skal du ikke betale den fulde registreringsafgift på bilen, og dette giver en række fordele såsom: mindre pengebinding, lavere værditab, billigere forsikring osv. I stedet for at betale den fulde registreringsafgift, skal du med flexleasing betale månedlige rater i leasingperioden. Der findes tre forskellige afgiftssatser, hvilke en den specifikke bil skal takseres efter er afhængig af bilens alder. Hvis bilen er imellem 0-3 måneder er satsen 2%, hvis bilen er mellem 3-36 måneder så er satsen 1%, og hvis bilen er over 36 måneder så er satsen 0,5%. De senere år er leasingmarkedet blevet mere gennemskueligt, men der er stadig nogle faldgruber, du skal være opmærksom på når du benytter flexleasing til anskaffelse af en bil. Der er tre faldgruber, du specielt skal være opmærksom på, og disse vil blive uddybet i de nedenstående afsnit. Læs også: https://leasingoffer.dk/flexleasing/
1. Er restværdien/scrapværdien i leasingkontrakten realistisk?
Ved flexleasing skal du udover at kigge på den månedlig ydelse og engangsydelse, også være opmærksom på restværdien. Restværdien er den pris, bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, hvis restværdien ikke er realistisk, så er der stor risiko for du får en efterregning. Hvis der f.eks. står i leasingkontrakten, at restværdien er 300.000 ved endt leasingperiode, men markedsprisen kun er 250.000 kr. så vil leasingtager få en efterregning på 50.000 kr. Så hvis du er på udkig efter en bil på flexleasing, bør du også være opmærksom på hvilke restværdi der står i leasingkontrakten. Du skal dog være opmærksom på at engangsydelsen typisk bruges til, at nedskrive bilens restværdi straks. Nogle leasingselskaber tilbyder, at garantere for restværdien, så du ikke står med en ekstraregning efter leasingperioden.
2. Leasingtager skal anvise en tredje part til bilen efter endt leasingperiode
Ved flexleasing skal du anvise en tredje part til bilen, når leasingperioden er slut. I nogle tilfælde kan dette være svært, at finde en køber til bilen i Danmark, så i langt de fleste tilfælde bliver bilen solgt til udlandet eller en bilforhandler/leasingselskab. Nogle leasingselskaber tilbyder, at overtage bilen når leasingperioden er slut, til den restværdi der står i leasingkontrakten.
3. Leasingtager skal selv betale uforudsete udgifter til reparationer, service, osv.
En flexleasing aftale dækker som udgangspunkt ikke reparationer, service og andre udgifter. Disse udgifter er alle nogle leasingtager selv skal betale, hvis der bliver behov for dette. Hvis uheldet skulle være ude og bilen f.eks. skal have en helt ny motor, hvilke kan blive dyrt så er det leasingtager selv der skal betale for en helt ny motor til bilen. Der er nogle leasingselskaber der tilbyder, at varetage alle udgifter til reparationer, service, osv. hvis dette ønskes for en ekstra månedlig ydelse.
Har du styr på disse forhold er der mange penge at spare ved flexleasing!
Hvis du har styr på disse tre faldgruber der er nævnt i denne artikel, så kan der være mange penge at spare ved, at flexlease en bil. Især dyrere biler til en markedspris på 400.000 kr. og derover er flexleasing i langt de flest tilfælde helt klart den billigste måde at anskaffe en bil på. Men det kræver, du har styr på de tre faldgruber der er nævnt i denne artikel. Alle tre faldgruber kan du ved de fleste leasingselskaber betale dig for, så du slipper for disse bekymringer.
Denne artikel er blevet udarbejdet i samarbejde med Goleaseit, der er en leasingtjeneste, hvor du kan få op til tre gratis tilbud på flexleasing fra forskellige leasingselskaber.