Skal du i gang med et byggeprojekt derhjemme, eller er du bygherre for et større byggeprojekt for en virksomhed, så er der nogle ting du skal tage højde for inden du begynder at renovere eller bygge nyt. Med de rette beslutninger vil du nemlig spare mange penge og gøre gode investeringer i din bygning, som batter både på kort og på længere sigt.
At bygge nyt eller at renovere
Har man både drømmen og pengene til et helt specifikt hjem, men tvivler man på, om der skal bygges om eller bygges nyt, så kan det betale sig at hive lommeregneren frem.
Er dit nye hus til den slidte side, så er det meget normalt at skulle bruge op til 20.000 kroner om året på vedligeholdelse og renovering. Ved et helt nyt hus ligger disse omkostninger på omkring 5000 kroner, hvorfor det på den front kan betale sig at købe helt nyt.
Derudover, er der mange penge at spare på varme i et nybygget hos, på grund af nyere teknologi og bedre varmeisolering. I et helt nyt hus kan du holde din varmeforbrug under de 5000 kroner om året, hvor du i et ældre hus kan komme op over de 15.000 kroner.
Det kan altså betale sig at bygge helt nyt eller at købe helt nyt, hvis man har pengene til udbetalingen. Så længe man ikke hopper i fælden og tilkøber dyre luksus tilkøb til dit nye hus, for så kan det hurtigt løbe op.
Udenlandsk arbejdskraft
Mange tror fejlagtigt, at det er økonomisk og nationalt uforsvarligt at benytte sig af udenlandsk arbejdskraft til sine byggeprojekter. Det gælder særligt de mange østeuropæiske arbejdere, som kommer hertil og tager arbejde i byggeprojekter og lignende.
Hvad mange ikke ved er, at de østeuropæiske håndværkere som oftest bliver betalt fair og et godt stykke over mindstelønnen. Derudover betaler de skat – og de betaler faktisk mere i skat, end de får af staten i velfærdsydelser.
Mange arbejdere fra Østeuropa bliver ansat gennem organisationer, som sørger for optimale vilkår. Så hvis du skal have kickstartet dit byggeprojekt, men er oppe mod tiden, så hyr din arbejdskraft gennem et firma from Baltic Workforce. De østeuropæiske arbejdere er ikke kræsne med arbejdet, de arbejder hurtigt, effektivt og har færre sygedage end de fleste danske håndværkere.
Ren jord for pengene
Sidst men ikke mindst, gør du en klog og længerevarende økonomisk forsvarlig investering i dit hus eller byggeprojekt, hvis du bygger det på sund jord.
Med sund jord skal forstås som jord, hvor den giftige gasart radon ikke har mulighed for at trænge op i din bygning. Det kan eksempelvis ske med dårligt isolerede kældervægge eller fundamenter bygget på H-blokke.
Andre kemikalier og gasarter har også mulighed for at forurene din bolig. Vil du vide mere kan du besøge et sted som Danmarks Miljøportal, som har overtaget informationer om registrerede forurenede grunde fra tinglysningen.