Ejendomsinvestering

Flere hundrede tusinde danskere har lige nu en formue på mere end 200.000 kroner stående i banken.

Er du en af dem?

Hvert eneste år taber du 1-3 % af din formue på grund af inflationen. Måske vinder du en halv procent igen på den rente du får af banken; måske ikke. Uanset hvad bliver din formue mindre ved at blive stående i banken og du mister en god mulighed for at forrente din formue.

I stedet for at lade dine penge stå bør du investere dem. Lad dine penge arbejde for dig. Rige mennesker har generelt det til fælles, at de lader deres penge arbejde for dem fremfor at arbejde for pengene.

Meget groft kan dine investeringsmuligheder deles op i 3:

  • Aktier
  • Obligationer
  • Og Ejendomme

Vi vil gerne fortælle, hvorfor vi selv har valgt at investere i fast ejendom. Du har mulighed for at blive ejendomsinvestor i Danmark fra omkring 200.000 kroner. Meget mindre, end de fleste tror. Og hvis du laver dit hjemmearbejde godt er et afkast på mellem 12 og 15 % om året muligt at opnå.

Hvad vi ikke kan lide ved aktieinvestering og obligationer

aktiemarkedet

Aktieinvesteringer og statsobligationer har begge to et stort problem.

For aktieinvesteringer gælder det, at et dårligt år, hvor du taber 10 %, betyder at du skal have to gode år og samlet tjene 20 % bare for at være det samme sted, hvor du startede. Hvis du er meget ung er aktieinvestering godt, da du på sigt tjener penge på det. Men er der risiko for, at du skal trække dig ud af markedet inden for fx 5-10 år risikerer du at trække dig ud uden at have tjent penge. Derved har du effektivt tabt penge på grund af inflationen. Eller endnu værre, så har du både tabt penge på grund af inflationen og i øvrigt.

For obligationsinvestering gælder det, at du får en rente på mellem 1 og 3 % for de sikre, danske statsobligationer. Danske statsobligationer har altid været fremhævet som en god og sikker investering, Men med en inflation på cirka 2 % er alt du opnår ved dine statsobligationer blot, at du ikke taber penge. Du tjener stadig ikke penge.

Det efterlader ejendomsinvestering. Men lad os lige dele ejendomsinvestering ind i to først:

  • Der er ejendomsinvestering, hvor du køber for at sælge igen, når fx din lejlighed er steget i værdi. Det er spekulativt og med stor risiko. Det kan gå godt, men du kan også købe ”i 2008 lige før Lehmann Brothers krakker”.
  • Og så er der ejendomsinvestering, hvor det er den løbende lejeindtægt fra dine lejere, der skal holde din forretning kørende. Hvis der kommer en værdistigning ved siden af er det super, men du tjener grundlæggende penge på at leje din lejlighed, dit aktiv, ud og ikke ved at markederne hele tiden stiger.

Vi foretrækker den sidste type af ejendomsinvestering.

Hvorfor ejendomme er en sikker investering

et dansk hus

Lejemarkedet i de fleste danske byer er fortsat gunsigt. Du køber et aktiv i form af din ejendom og går herefter i gang med at udleje den. Din ejendomsinvestering tjener dig penge hver eneste måned i form af, at din lejer enten betaler dine lån af eller blot lægger et par tusinde kroner effektivt lige ned i din lomme.

Du har din lejer i lang tid. Typisk flere år ad gangen. En gang imellem går noget i stykker, men med den rigtige lejekontrakt overlader du det meste af vedligeholdelsen direkte til din lejer. Dit besvær er derved meget begrænset.

Selvom der ikke sker noget, betaler du af på dine lån hver eneste måned. Du bliver effektivt rigere. Og det du tilbyder løser det måske mest grundlæggende behov i samfundet udover mad: tag over hovedet. I en by med stigende indbyggertal vil der altid være en person til at leje din lejlighed af dig!

Ejendomsinvestering i lejligheder er en meget spændende mulighed. Og det behøver ikke at koste mere end 200.000 kroner at komme i gang som privat med ejendomsinvestering.

Ejendomsinvestering for private

danske bank

Der findes billige lejligheder over det meste af Danmark i byer med stigende indbyggertal, du kan købe fra omkring 3-400.000 kroner. En toværelseslejlighed kan du for det meste godt få 3.500-4.000 kroner for i husleje hver måned. Så er grundstenene lagt til en spændende ejendomsinvestering.

For at blive succesfuld ejendomsinvestor skal 5 ting være på plads:

  • Find den rigtige bolig.
  • Find den rigtige lejer.
  • Hav styr på juraen og lav en god lejekontrakt.
  • Få god finansiering, så du betaler mindre i rente end du forrenter dine penge til.
  • Og hav styr på SKAT, så du ikke betaler mere, end du behøver.

Alle 5 ting behandles i bogen 15 Procent om ejendomsinvestering for private investorer. Den bog finder du med et link længere oppe i denne artikel.

Illikvid ejendomsinvestering

danske penge

Ejendomsinvestering er ikke en likvid investering – lad det være sagt med det samme.

At din ejendomsinvestering er illikvid betyder, at du ikke nemt kan trække dine penge ud. Har du sat dine penge i ejendomsinvestering og vil du næste måned gerne bruge den samme formue på at købe en bil kan det godt lade sig gøre. Men det er ikke en billig fornøjelse. Tværtimod kommer du til at betale en høj pris for at få lov til hurtigt at sælge ejendommen. Udgifterne i forbindelse med køb og salg af fast ejendom i Danmark er også med til at betyde, du taber penge, hvis du trækker dig ud for hurtigt.

Men ved du i stedet, at du ikke indenfor de næste 5-10 år kommer til at have brug for dine penge kan ejendomsinvestering være den bedste investering, du kan lave.

Du tjener flere tusinde kroner per måned per lejlighed – uden at gøre noget. Dine penge er ude at arbejde for dig. Dét er med til at skabe sikkerhed.